Hardhout kopen

Hardhout is dé keuze wanneer u op zoek bent naar duurzaam, kwalitatief en exclusief hout. Hardhout wordt veel buiten gebruikt dankzij de uitstekende weersbestendige kenmerken van hardhout. Het wordt veelvuldig gebruikt in de constructie van schuttingen, palen, hekwerken, afrasteringen en vlonders. Bovendien blijven hardhouten vlonderplanken lang mooi doordat ze goed bestand zijn tegen vocht en weersinvloeden. Voor de bouw of realisatie van een tuinhuis, blokhut of veranda raden wij sowieso aan om een fundering aan te brengen van hardhouten palen.

Wat is hardhout?

Hardhout is de overkoepelende term voor alle harde en duurzame houtsoorten. Dit type hout is afkomstig van loofbomen (kenmerkend door de bladeren) en wordt veelal gewonnen uit tropische regenwouden. Hout van naaldbomen noemen we doorgaans ook wel zachthout. Loofbomen groeien traag en kunnen een hoge leeftijd bereiken. Dankzij de langzame groei is de dichtheid van het hout hoger dan die van bijvoorbeeld naaldbomen. Wanneer u kiest voor het gebruik van hardhout, maakt u een duurzame en bewuste keuze. Hardhout staat bekend om zijn hoge duurzaamheidsklasse dankzij de lange levensduur. De houtsoort blijft tot wel 25 jaar lang goed boven de grond. De hardheid van hardhout wordt bepaald door de dichtheid van de kenmerkende nerfstructuur. Hardhout blijft lang mooi en is uitermate geschikt voor vele toepassingen zoals gebruik in de tuin, als fundering of als schuttingpalen. 

Soorten hardhout

Hardhout is een breed begrip onder houtsoorten. Talloze hardhoutsoorten zijn er over de hele wereld beschikbaar. Bij Houthandel NOESK bieden wij u de volgende hardhoutsoorten:

  • Azobé
  • Afrormosia
  • Eiken
  • Padouk

Hoe donkerder de kleur van het hardhout, des te harder het hout. Hardhout is vele malen donkerder dan bijvoorbeeld naaldhout. Veel hardhoutsoorten herkent u aan de diepe, warme en intense kleuren van de houtnerf. Zodra hardhout in aanraking komt met zonlicht, zal de houtsoort na verloop van tijd vergrijzen en een andere kleur krijgen. U kunt dit tegengaan door het hout te behandelen. Bij Houthandel NOESK werken we met tropisch en Europees hardhout uit eigen import. Daardoor kunnen we werken met mooi en duurzaam hout waarvan we zelf de kwaliteit kunnen bewaken, en dat ook nog eens een bewuste keuze is. 

Hardhouten palen

Gaat u aan de slag in de tuin? Gaat u een nieuwe schutting plaatsen of heeft u hardhouten funderingspalen nodig? Dan zijn de hardhouten palen van Houthandel NOESK een goede keuze. Onze houtsoorten zijn zeer geschikt voor buitentoepassingen doordat deze goed tegen vocht kunnen en het materiaal niet eerst behandeld hoeft te worden, voordat u deze in de grond plaatst. Juist om deze reden zijn hardhouten palen van NOESK uitermate geschikt als schuttingpaal, maar ook als funderingspaal voor een vlonder.

Hardhouten balken en regels

Gaat u aan de slag met een zware constructie van hout? Realiseert u een overkapping voor een klant of gaat u een carport bouwen van hout? Ontdek ons aanbod hardhouten balken en regels. Hardhout is dé keuze voor uw tuinproject dankzij de weersbestendige kenmerken van het materiaal. Met balken van hardhout en regels van hardhout kunt u sterke, duurzame en solide constructies bouwen.

Hardhouten planken

Wilt u een duurzame schutting realiseren die jarenlang meegaat? Of realiseert u een stijlvolle vlonder voor een klant? Wat uw uitdaging ook is, met hardhouten planken van Houthandel NOESK zit u goed. Bij NOESK vindt u schuttingplanken, vlonderplanken en reguliere planken van verschillende hardhoutsoorten. Maar denk ook aan beschoeiingsplanken van hardhout in verschillende formaten en afwerkingen.

Houthandel hardhout

Bij Houthandel NOESK in Opheusden, nabij Kesteren, bent u aan het juiste adres voor al uw houtsoorten. Wij bieden vele mogelijkheden voor hardhoutsoorten zoals Azobé, Eiken, Padouk en Afrormosia. Naast het fijnbezaagde hardhout bieden wij u ook geschaafd hardhout naar wens. Vraag ons naar alle mogelijkheden voor o.a. hardhouten palen, hardhouten gordingen, hardhouten geveldelen, hardhouten liggers, hardhouten latten, hardhouten planken en hardhouten vlonderplanken. Twijfelt u over de juiste houtsoorten voor uw toepassing? Neem dan gerust contact met ons op voor houtadvies!